Sheshan 21 Hills

Sheshan 21 Hills

The 21 Hills Social Housing development includes 10 development blocks. 8 blocks are are for social housing and the 2 are dramatic public green parks, located above underground commercial buildings.

The proposed scheme by Architect Mr D Eberle is an exemplary example of a Social Housing project in Shanghai. The symbolic ‘Tree’ element with it’s freely spreading branches defines the landscape system and the pedestrian area as a linkage to connect individual buildings within the housing blocks.

The requirement was for low cost, but at a high quality design. The overall scheme is designed uses low cost and low maintenance materials to reduce both initial and long term costs where possible. Design specifications and construction techniques for hardwork areas incorporate elements which will reduce maintenance, including simple construction techniques to also reduce costs.

The planting design will incorporate a mix of low cost and low maintenance elements. This includes meadow planting where appropriate for the area to reduce maintenance requirements. Whips will be planted to ensure initial costs are reduced. Plants species are specified where possible for Shanghai Sheshan area locality to ensure maintenance requirements are reduced.

Sustainable Urban Drainage Systems (SUDS) is central to the design, though a series of natural style features, where water is collected, stored and filtered, as well as providing habitat for wildlife. Water can then be cleanly
and efficiently be expelled in nearby natural water courses or stored for landscape watering.

Location:

Shanghai, China

Type:

Residential

Area:

106ha

Value:

£30M

Client:

Shanghai City

Tong’qian & Lafite

Our design intention is to create a landscape for this mixed use development can be enjoyed rather than simply admired. In keeping with the architecture, the landscape is designed in the French classical style, echoing the Lafite viticulture.   To attract potential buyers, the landscape is of very high quality, visually exciting and designed to suit their lifestyle and status. The central square and the gardens along the axis will also be formal and geometric.

Location:

Shandong, China

Type:

Mixed Use

Area:

7ha

Value:

£25M

Client:

Shandong Apollo Properties Co. Ltd.

Creative Industry Park

  1. Central Lake Is the main feature.
  2. Fountain, plaza and mature planting form high quality landscape in the areas near the main entrances.
  3. Soft bank towards the Central Green Park provides a more natural feeling.
  4. Central Green Park and Old City Wall Park use land cut from the lake for more interesting land form.
  5. Woodland to provide walking and fitness opportunity.
  6. Lake(water), land sculpture (earth), lighting (fire) garden and Wind Garden corn from the four elements concept.
  7. Green Curtain links the two parts of the Business park, together with green walls give a strong ecological statement in the Main entrance.
  8. Landscape can accommodate phased development, leaving enough flexibility for architects to design. Headquarters focus on courtyards.Each courtyard has different theme to provide local identity.
  9. West lake area has a strong concept of naturaland raw landscape conlrasting to modern high urban landscape.Buildings are loose fit, they can be put in any location.
  10. Provide different trails to link view points,environmental education opportunity, inspiration and encourage healthy living style.
Location:

Nanjing, China

Type:

City Landscape Planning

Area:

5.8ha

Value:

£15M

Client:

Nanjing Zhongshan Creative Industry Park

Chenzhou Residential

The landscape concept design of ‘collection of nine dragons’ is applied to the site. The designers also divide the whole site into 9 landscape character areas with different landscape elements and spatial types. 9 landscape characters are:

1)Living in remote mountain

2)Hide in dense wood

3)Swim in open sea

4)Singing along rivers

5)Drink beside lakes

6)Making wind under the sun

7)Creating rain behind the moon

8)Stepping on thunders above clouds

9)Collect clouds in the wind

The difference between 9 landscape themed areas can be achieved by different design in 4 aspects: 1)Main vista/scenery; 2)Water form; 3)Hard landscape material; 4)Planting design

Location:

Chenzhou, Hunan, China

Type:

Residential Masterplan

Area:

17ha

Value:

£100M

Client:

Chenzhou Huilong Property

 

Whitby Abbey House

Weddles designed and implemented the sensitive landscape design in the historic Abbey House, Whitby. Once the former Manor House, it is now setting of a YHA Hostel. The Site is positioned directly adjacent to Whitby Abbey, occupying the site of the Abbots house. Grade I Listed Whitby Abbey was established in 657AD, Now a large tourist attraction to the local area bringing sores of people though the designed landscape.

Location:

Whitby, UK

Type:

Estate

Area:

2ha

Value:

£1M

Client:

Youth Hostel Association

Huijing Square

We aimed to introduce a kind of high quality new modem urban life style through the landscape design proposal, which combine three main aspects as follows:

1. Vibrant, diversity and modem shopping environment;

2.Encouraging, relaxing and comfortable working place;

3. Sunny,sustainable and healthy contemporary community.

The proposals are divided into 4 landscape character areas which provide various functions. The movement between character areas are well arranged and maybe encouraged in some areas. Landscape axis is used to arrange spaces to reach a logic order.The use of landscape nodes would help to address key spaces and guide visitors to next interesting points.

Location:

Shanghai, China

Type:

Residential

Area:

1ha

Value:

£20M

Client:

Shanghai Huijing Properties Co. Ltd.

The Oval

The Brit Oval Cricket Ground was originally established in 1845 and forms an essential part of the cultural and historic urban fabric of the Vauxhall area, London. It is a famous sporting venue, steeped in history that makes a significant contribution to the status of London as a World City.

Weddles were engaged to design a 200m long, 30m high curtain between the neighbouring tall storey residencies and high level stadium rooms & seat tiers.

This Living Screen is an innovative horticultural icon: a 200m long and 20m high screen of climbing plants.  This is landscape engineering on a massive scale and Weddles devised a means to take the concept through to reality. Without doubt, this will be one of the horticultural wonders of London, architecture with climbing plants on a scale that was the first of its kind. As thousands of cricket supporters flood into The Oval, they pass underneath the Living Screen, where hundreds of clematis, honeysuckle, wisteria and ivies are scrambling up stainless steel wires.

The screen creates a continuous and extensive green backdrop to the plaza, and pleasant views from neighbouring residential properties. It also prevents overlooking from certain viewpoints in the pavilion towards residential properties.

The main supports are curved laminated glulam timber carrying a trellis and cable grid, covered in climbing and trailing plants. Climbing plants are planted at the foot of each support and in aerial plant troughs at two heights, each with stainless steel wires above. The intention is a massive display of climbing and trailing plants, with seasonal change by leaf and flower colour.A award winning 200m long, 30m high curtain between the neighbouring tall storey residencies and high level stadium rooms & seat tiers.

Best Landscape Project was awarded to this scheme as it demonstrated best-quality work in challenging environmental or technical circumstances.

“The Living Screen at the Oval represents a huge achievement in a technically challenging Scheme,” said one judge.

Location:

Kennington, London, UK

Type:

Vertical Living Screen

Area:

2ha

Value:

£30M

Client:

Surrey County Cricket Club

Chesterfield Football Club

Location:

Chesterfield, UK

Type:

Stadium park

Area:

10 ha

Value:

£6M

Client:

Chesterfield Football Club

KC Stadium

Siting a new super-stadium within a Victorian park, including tree survey and arboricultural advice.

Hull City Council asked their Design Team to create a modern football stadium within the historic landscape of West Park. To accommodate such a massive development within the park threatened to change the character. We were challenged to work on the Masterplan and create a soft approach to the new stadium.

Masterplanning of Hull’s West Park involved working with Kingston upon Hull City Council, the new Hull Superstadium Design Team, and in parallel developing a total refurbishment scheme for the historic park with Kingston upon Hull Parks Department. This includes requirements arising from community consultation.

West Park dates from 1850, and many of the old trees are over 100 years old. Weddles approach was to locate the stadium away from the public view, hidden behind the trees, but with a strong diagonal axis giving direct views from an important traffic junction.

Weddles also recommended creating a new tree structure for the park, and relocated the very popular aviaries to a more tranquil location, away from the busy football crowds.

West Park now buzzes with activity 24 hours each day, with a new College located in the stadium, a Leisure Centre and skatepark, new children’s playground and a wildlife and ecology park.

Weddles work included creating a new habitat for a colony of protected lizards, and clearing an invasive growth of Giant Hogweed which threatened local wildlife.

Successfully building new sports facilities within a much loved historic park needed a gentle touch ensuring that the wildlife, heritage landscape and park users’ interests were safeguarded and enhanced by the new landscape design.

Awarded The Civil Trust Special Award.

Location:

Kingston upon Hull, UK

Type:

Commercial

Area:

30ha

Value:

£45M

Client:

Kingston upon Hull City Council